Toppmeny

Merete bor to steder

Før hadde Merete Albertsen hus i byen og hytte på landet. Nå er rollene byttet om. Jobben som prosjektadministrator ved Universitetet i Tromsø utføres faktisk best på avstand.

Stedsuavhengig arbeid er den nye måten å organisere arbeidslivet på. Merete Albertsen dro fra Tromsø til Dyrøy med familie og jobb på flyttelasset. I utgangspunktet skulle hun si opp en jobb hun trivdes med for å realisere drømmen om å bo på hytta, men sjefen ved Institutt for Samfunnsmedisin innså at det ville koste mer å erstatte Merete, enn å installere henne i et kontorfellesskap et annet sted.

Merete Albertsen (Universitetet i Tromsø) trives som stedsuavhengig arbeider. Her sammen med prosjektleder Marit Alvig Espenes (t.v.) som legger til rette med kontorhotell. Foto: Lena Sørensen

En er blitt to
I dag har Merete fått nok en kollega fra UiT i kontorfellesskapet i Nordavindshagen og stedsuavhengig arbeid vurderes ved utlysning av flere stillinger ved ISM. Enkelte av de ansatte sitter spredt i og utenfor Europa. Fellesnevneren er at de sitter i et faglig og sosialt miljø.
– Ikke alle takler å skulle lede seg selv i det daglige arbeidet, men ansatte som har gode kommunikative evner og holder tett kontakt med fagmiljøet, har alle forutsetninger for å lykkes, mener Meretes sjef, Anne Fismen ved UiT.

Mer effektivt
Selv er Merete klar på hva som er fordelene ved å jobbe stedsuavhengig.
– Jeg jobber mer effektivt og uforstyrret i Nordavindshagen. Avklaringer med kolleger gjøres underveis via telefon. Når jeg har møtedager på instituttet, går jeg aktivt inn for å tilegne meg informasjon. I lunsjen har vi det sosialt, vi liker å diskutere, men temaene er sjelden jobbrelaterte.
Hun er opptatt av at reisingen må være minst mulig belastende; gode veier og kollektivt reisetilbud bidrar til at flere kan ta med seg jobben på flyttelasset.

Se hva familien Albertsen kan spare på å bo i en mindre kommune
Mer om en sjefs erfaringer med fjernledelse

 

, , ,

Dyrøyseminarsenteret KF, Tverrveien 1, 9311 Brøstadbotn Innlogging